На 13-то число аз я срещнах,
пък на всичко отгоре бе петък!...
Резултатът - печално известен!
Оттогава проклех си късмета!
Черна котка ли път ми пресече,
или дявол лукав ме подхлъзна?
Колко пъти проклинах се вече!...
Да се жалвам на мен ми омръзна!
Що молитви изчетох, не знай се,
да изляза от тъмната яма...
Но съсипа ме „петък, 13-ти” -
полза няма, и няма, и няма...
И на Бога горещо приплаках –
да протегне десницата здрава,
да измъкне той мен от батака,
но не става, не става, не става!...
Ако случи се пак да се пръкна
на земята и тя е край мене,
като птичка в небето ще хвръкна,
ще забягна чак в друга вселена!...
Запомнете деня и числото
и навън не излизайте, братя!
Само тъй ще избегнете злото!
Аз не вярвах и лошо изпатих!...
© Роберт Всички права запазени
Хубав уикенд ви желая!...