4.06.2023 г., 21:27 ч.

Състояния 

  Поезия » Свободен стих
149 0 0

Състояния

 

Човек на поле бойно се намира.

На труда свой, на устрема.

Ако рече само самоволно да напусне пътя - с треви и храсти ще обрасне той!

Пътя свой от "А" ще почне ден един фатално пак.

 

Състоянията са на съзнанието предмети.

Водата отчита в своя път камъните тези.

Временно е всичко, тече и се променя.

И адът временен е - да го премахнеш напълно не силѝ се.

 

Само силата вземи му поне малко.

Расте трева буйна, коса нямаш.

Захапи джунглата тази със сърп открая.

Така ще вземеш част от силата на "ада" тоз зелен.

 

Кръст боли те - блокаден ужас е това.

С фенерчето на разума светни си.

И с воля направи ти крачка-две.

Не се предавай и бори се!

 

На болката пътуването тежко е, но тя благословение е.

В дърветата различни, в камъните пътни силата е скрита.

Незнайно е намира се къде.

Щом идея-светулка малка имаш ти - използвай я.

 

Силна тъга налегне те - силно чувство на духа проява е.

С усилията свои налягане с времето създал си.

Родил си Концентрат.

Без налягане в земята вътре не би родил се диамант!

Тъгата силна на радостта велика предвестник е.

 

В работилницата на часовете тягостни, духът кове се.

Не предопределяй строго на търпението стокът.

Ден-два и спри да гледаш.

От погледа сегашен определя се пътя продължаващ.

 

Не вярвай прекалено на ума сегашен.

Утре нов дух и ум ще ти се роди.

Спокоен ти бъди когато действаш само.

Почивката действие също е.

 

Господарят на времето Велес затова ада владее - 

Защото времето го включва и изчерпва.

Не забравяй на махалото законът!

Всичко хубаво ще дойде пак.

И лошото ще седне пак на нашата трапеза.

 

Радвай се докато радост има.

Тъгувай докато - тъга.

Не бой се, виж-погледай има ли трева голяма.

На пътеката твоя (клони-храсти) да я изскубеш.

 

На пътеката твоя шансът се намира.

Лайка цъфнала щом видиш наведи се откъсни от цветчетата ѝ ароматни.

Камък видиш - вземи го в ръка - .

Природата те кани да я опиташ-познаеш и ползваш.

 

В Природата велика всичко има.

Човекът с път използва всичко!

И победите, и засадите, неуспехът временен.

За враговете изявени - няма начин - наказанието налага се!

 

Ура 

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??