Ако някога се върна назад във дните
на миналото, което ме изпепели
ще видя себе си покрит със сълзите,
когато животът ни двама раздели.
И ако избърша, в онзи миг сълзите
ако си кажа: Минало е, недей тъжи.
Вдигни кротко очи – говори на звездите,
за миналата разруха която тежи.
И аз снел цялото мълчание на дните,
върху студената и мръзнеща земя,
ще се опитам да разкажа на звездите,
за раните сътворени в младостта.