Под - прогнил, във бабешко кафяво.
Стени - във диярична охра, щамповани с цветя.
Лампа с шнур - дом на група насекоми.
Завеси - изтъкани от цигарен дим.
Легло с пружина - хлътнала и скърца,
с табла. На нея - езеро с лебеди
или пастир с кавал - близо до езеро с лебеди.
Под леглото - цукало, малко.
От съседната стая - плач, детски.
Той - гол, с чорапи - черни,
потник на дупки - жарсе.
Тя - с комбинезон, но не е на нея,
червена коса, червено червило - размазано.
Те - не се познават.
Утре - ще се разминат.
© Даниела Всички права запазени