11.07.2020 г., 13:11 ч.

Сюрреалистична чаша пълна с миражи 

  Поезия » Философска, Друга
395 2 4

 

Къде умират новините?

На страниците на старите вестници.

А къде свършват те самите?

 

       *****

В тоалетната-живот се реят буревестници.

Предвещават бури и далечен бряг,

корабите-хора плуват по течението,

с времето играят смъртоносен шах...

 

     *****

 

Откъде се ражда вдъхновението?

 

В страна далечна, некартографирана,

Музата живее, търси своя път,

влюбена във хората и на тях обидена...

 

         *****

Има ли живот в думичката смърт?

 

Някои вярват, има, и че е задгробен,

червеят обаче даже и не пита.

Скрил се е на сянка под камък надгробен

чакаш нови порции, за да ги опита...

 

       *****

 

Вее вятър призрак, тракат стари кости,

самодиви пеят от никой нечути,

а бедите идват, като скъпи гости,

часовете плачат със сълзи-минути.

 

Мрак расте, чертае страховити бездни,

и ръжда облича спомени забравени,

битието иска просто да изчезне,

в гардероб висят дрехи окървавени.

 

Нож стърчи забит в черепа на нищото,

вода гори запалена от гореща страст,

и мечти цъфтят там, насред бунището,

гледам отстрани как заспивам аз.

 

Тракат воденици, мелят празнословие,

кръстят се набожно богове езически,

бременни жени страдат от безплодие,

мравки умножават с формули химически.

 

          *****

Будя се и търкам чело изпотено,

но невярващ виждам не ръка, пипало...

Чувствам вътре в себе си нещо извратено,

и разбрах фатално, че съм дух... без тяло...

 

13.07.2014.

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??