"Съвестта ми е чиста" той каза,
а беше крадец, мошеник, бандит.
Беше бацил на страшна зараза,
беше... обикновен политик...
И все пак тук не излъга
(а иначе с лъжата си лягаше...)
Е, вярно, истината бе друга -
Просто съвест... във себе си нямаше...
02.12.2015.
Георги Каменов
© Георги Каменов Всички права запазени