6.11.2009 г., 20:23 ч.

Съвет 

  Поезия » Друга
376 0 0

СЪВЕТ

Някой каза ми преди известно време -
"За проблеми да не ти дреме".
Аз се вслушах в него 
и в изгода се оказах.
Живях си блажено и за нищичко не страдах.
Реших, че мога този съвет да споделя със други, 
та и друг от скучния живот да се пробуди.
Kазах на човека изморен,
казах, ала той не послуша мен.
Неговото пак си знае, 
за чуждите съвети даже и нехае.
Казах втори път :
"За дреболии се не мръщи,
по-добре покани си веселяци вкъщи",
ала втори път поред 
никой не се вслуша в моя скромен съвет.
Гледах хората как всеки ден 
все по-зле стават,
как спират напълно да се забавляват.
Казах трети път - последен!
"Да се ядосваш е навик вреден."
Ала хората за трети път решиха
да не слушат и сглупиха. 
Сега гледам - всички тъжни в свойте къщи,
всеки на другия се мръщи, 
чуват се караници и брътвежи
и приятел на приятеля се ежи.

Ако бяха ме послушали, 
нямаше да има никакви проблеми,
но, както някой каза преди време
"За проблеми да не ти дреме!"

© Ан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??