Съвет по съвест
Не тъгувай!
Преброени са всички думи и смелости -
трябва да се ослушваш - да чукне часът.
Да посегнеш към своята зрялост,
без значение колко ще струва мигът.
Ще се попрегърбиш в свитите истини.
Сиво ще е и хладно, като във фризер почти,
но таланта да даваш, когато си вярваш, ще топли!
Само той ти остана от всички мечти.
Ти тъгуваш?!
Колко пътища нарани
с неуморни и ловки следи? Падаше...
Ставаше, но вървеше.
Тръгвай! Не се пазари!
Старите кости на разума ще захвърлиш,
както змията съблича своята кожа.
И когато поемеш нататък -
само себе си ще заложиш.
© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени