Apr 30, 2009, 9:29 PM

Съвет по съвест 

  Poetry
783 0 20

                        Съвет по съвест

 

 

Не тъгувай!

Преброени са всички думи и смелости -
трябва да се ослушваш -  да чукне часът.
Да посегнеш към своята зрялост,
без значение колко ще струва мигът.

Ще се попрегърбиш  в свитите истини.
Сиво ще е и хладно, като във фризер почти,
но таланта да даваш, когато си вярваш, ще  топли!
Само той ти остана от всички мечти.

Ти тъгуваш?!

 

Колко пътища нарани
с неуморни и ловки следи? Падаше...
Ставаше, но вървеше.

Тръгвай! Не се пазари!

Старите кости на разума ще захвърлиш,
както змията съблича своята кожа.
И когато поемеш нататък -

само себе си ще заложиш.

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??