28.07.2012 г., 12:06 ч.

Съвети от и за поети 

  Поезия » Гражданска
520 0 2

 

Чета Написаното от поети,

 но то не влиза вътре в мен...

 Макар със  рима, ритъм и куплети,

 стихът е с думи наторен.


И всичко туй понякога ме дразни -

 ефект се търси в сложните слова.

 Напъхани са много думи празни...

 Напрягана е "умната" глава!


Аз мисля, трябва да се пише просто...

 И думите ни да са от душа.

 О, образите са за всичко лоста!

 И няма смисъл никаква лъжа!


И чувствата ни  да са изразени:

 омраза или истинска любов.

 Студът и огънят да са на смени!

 За мъдрости, ходи на лов!


Не искам, като даскал, аз да уча!

 И ментор в мене някой да съзре.

 Но съветите ми, ако се получат,

 ще се зарадвам... Да се разбере!  

    22.07.2012г. с. Драгойново

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Б
    Благодаря за добрите думи!Успехи пожелавам и на вас!
  • Аплодирам те за този много, ама много сериозен стих! Голяма мъка е да се четат натъкмени стихове... да не говорим и за поетите, които не знаят какво точно искат да кажат, но пишат ли, пишат... Браво, Ицо!
Предложения
: ??:??