Днешната "Мадона"
е като съвременна "Икона",
в устата си е със цигара,
в ръцете със китара.
Наравно със мъжете пие,
в едно със тях се бие,
върти волана на полата и колите,
сменила е със панталон полите.
Баби гледат и децата,
чужденци боядисват и яйцата...
Що да правим, век техничен -
за едни е той икономичен,
за други си е прозаичен,
а за трети - поетичен.
Ако днес си само ти практичен,
утре животът ни на всички
ще е безразличен.
Затова - по мъничко от всичко
и от всеки,
с вяра и любов
по новите пътеки,
много труд
от всекиго се иска.
Нас, всички, времето
единствено сякаш
ни потиска
и притиска,
и от всички нас
изисква!
© Анна Попова Всички права запазени