25.06.2007 г., 16:27 ч.

Съвременник 

  Поезия
815 0 3

Бай Ганьо от сцената не слиза,

вече "гастролира" в Европа без виза,

с BMV-то мощно профучава смело,

нали си е градско момченце от село!

Зад гърба си има депутатско лоби

и "легален" бизнес с "три синджира роби“!

Прословутият“ Български чадър“

лепи му направо титлата "сър“.

Тоз новоизлюпен наш "аристократ"

е спонсор на фондация“ До Чикаго и назад“!

Даже той достигна още по-далеко

и приватизира "занаята“ на Алеко,

вместо бухалката - хвана перото,

с менторски тон поучава обществото,

изтънчен критик, меценат и естет -

"всякъде гонен, всякъде приет“

по партита светски и чалга-купони

рамо до рамо с "висши пагони“

и за да е пълна цялата програма

по Великден първи влиза във храма,

вместо в пандиза, както му се пада,

е удостоен с държавна награда!

 

© Любомир Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??