25.02.2010 г., 9:55 ч.

Съвършенство 

  Поезия » Философска
507 0 0

                                                Съвършенство

 

От дълго време все се питам

какво е Съвършенството?

Откак родил се е човекът,

заложено е то в душата му.

 

Светът така е устроен

от своето начало,

че съвършена е природата

и всичко в нея е хармония.

 

Редуват се сезоните във времето

и сменят се денят с нощта,

река тече от извора надолу

и влива се в огромното море.

 

От изток слънцето изгрява

и винаги на запад то залязва,

на юг отлитат птиците през есента,

отново връщат се през пролетта.

 

Но съвършени ли сме ний - Човеците?

И честни ли сме помежду си

в нашите взаимоотношения

и в общуването помежду си.

 

Стремим ли се да бъдем чисти

с душите си и със сърцата,

с помислите си и с делата

да търсим ние красотата.

 

А всеки, щом се е родил,

щастливи дни очаква той,

и търси по-прекрасен свят,

но съвършени само са мечтите!

 

© ЙОРДАНКА ГЯУРОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??