19.07.2008 г., 11:36 ч.

Създаде ме 

  Поезия
790 0 13

Създаде ме



Създаде ме със огнен дъх и със желание,
извая ме с треперещи ръце.
И на мига, без капчица на разкаяние,
изтръгна моето сърце.

И като Бог в деня ми се изправяше,
заклеваше ме в свойта Библия свещена,
а нощем дверите на Ада ми отваряше,
ти - Сатана и ангел, грях и щастие неземно.

Така живях - във твойта нощ като светица
и като грешница в деня ти светъл.
Виж - аз като агнец съм се обрекла
на теб - телеца Златен в мене.

Сега умирам от кървящите си рани.
Не, нямам вече страх от трънени венци!
Аз болката си с мъжество съм изковала,
а с нежност и надежда - твоите мечти...

© Елмира Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??