ТИ
В стаята се гонят пеперуди.
В маха на крилете им долавям твоя дъх.
А те самите оцветяват твоите очи
и гонят се безспир безумно луди.
Протегнах длан да ги докосна.
Отдъпнах се - погалиха ме слънчеви лъчи
и тяхната невинност, тъй вълшебна,
вся смут в сивите ми дни.
Докоснах ангел. С неразтворени криле.
В сърцето си побрал огромна обич чиста.
Пред твоя храм аз спрях. И коленичих.
И се помолих болката да спре.
© Elissa Hess Всички права запазени