12.11.2008 г., 19:08 ч.

Таен обожател 

  Поезия » Любовна
2039 0 5
Таен обожател

Всеки ден получавам букет,
а на картичката няма име,
казвам си, че всичко е наред,
но любопитството така гори ме.

Всеки ден препълнената ми поща
затрупана е от нежни и любовни писма,
уж ще ги изгоря, но като стане нощем
десет пъти на глас ги чета.

Всеки ден прeд моята врата
с листа от рози е изписано моето име
и уж ще ги изхвърля веднага,
но ме правят толкова щастлива.

По телефона нежно някой ми говори,
всеки ден "Обичам те" ми шепти,
казвам си: "Сега ще му затворя",
но копнея още само дума да ми промълви.

Знае всичко за мен, като вярно куче,
дори цвета на моят ключодържател,
а щом се опитам името му да науча,
намирам само "таен обожател".

И разбирам с поглед вцепенен,
че моят таен обожател,
всъщност винаги е бил до мен
и е моят близък най-добър приятел...

25.07.2008

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??