7.05.2016 г., 10:55 ч.

Тайна 

  Поезия » Любовна
820 1 9

 

Научих късно, имаш хиляди лица 
и те се сменят без въобще да спрат.
Не означават нищо чуждите сърца - 
за теб са просто триста грама плът.
Прегазваш ги до край, без капка жал, 
дори изпитваш някаква наслада.
И ако видиш някой оцелял,
го доубиваш бавно. За да страда.
Но иначе се имаш за човек
добър и мил, и нежен, и грижовен.
Ала, за злобата ти няма лек -
тя дърпа те надолу. Като котва.
Отдавна е най-силното във теб.
Набирала е тайно мощ с години.
Не знаеш, но държи те здраво в плен. 
И в нейните ръце си само глина.
Когато те командва тя, 
си плашещо жестока, деспотична.
Безмилостно потъпкваш любовта - 
убиваш много бавно, методично...
Така обичаш. Да боли! И да боли! 
Защото само тъй се чувстваш силна - 
"Сърцето ли? То трябва да кърви!
И трябва да кърви обилно!"
Но срещна мен. Като Матросов
запуших амбразурата със обич, 
която днес, след всички зли откоси,
лежи пред теб, ранена смъртоносно.
Но още диша, още те обича.
Готова е да стане и отново
да те погледне право във очите, 
а ти я напълнѝ докрай с олово.
Тя знае, че под злобата дълбоко, 
във теб се крие мъничко момиче,
което се страхува много. Много!
И тайно иска аз да го обичам.

                                                 04.05.2016

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хиляди лица...
  • Неведоми са всичките пътечки на сърцата...
  • Благодаря на всички.
    Ани, да, няма. Повече не.
  • Хубаво е!
  • Две длани простряни напред,
    в едната силата на злобата,
    до слабостта на тъгата и неувереността -
    котва - страданието на самотата...
    Сгушваш.
  • След всичката болка и разочарование си успял да съхраниш пърхащата нежност.
    Не я изпущай за нищо на света
    (цветенце)
  • Всеки път го казваш по различни начини...С такава лекота ги къдриш тези рими, че ти се възхищавам! Струва ми се, че е време да се пуснеш и в други теми!
  • Любовта понякога е егоистична и жестока.
    Вчера беше годишнина от рождението на Фройд.
    А стихотворението е изящно.
    Поздрави!
Предложения
: ??:??