19.04.2016 г., 20:39 ч.  

Тайната на продавача на мечти 

  Поезия » Друга
1141 0 10

Ако имах едно магазинче...

Джани Родари

 

Да можех всекиму да дам

мечта, която да се сбъдне,

наел бих щанда най-голям

от магазинчето до пътя.

 

И който мине – непознат,

приятел, скитник и случаен,

да спре и вишнев аромат

главата му да замотае.

 

Не бих продавал за пари,

платете ми с една усмивка

или със думи няколко – добри

и с благодарност във очите.

 

Тъгата, вярвайте, тогава

по-невъзможна ще изглежда.

На мен ми стига, че раздавам

най-скъпото за вас – надежда.

© Слави Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??