12.08.2008 г., 9:29 ч.

Тайнствена сила 

  Поезия » Философска
640 0 15
Тайнствена сила, магически странна,
неземна сякаш си усмивка лунна...
С тънък ли сърп в душата ми драсваш
или с финен почерк калиграфен
посяваш нива - покълва щастие,
от дом прокуден - син завръщаш...
Защо, защо малко се позабави,
много се скита - малко повика...
Все подтичваш с подкупна илюзия
без умора в гонитбата си люта,
в сезонни настроения повтаряна
и тръпнещо танцуваща в окръжност...
Дали, дали заради мен се завърна
да не живея никога посърнала...
Тайнствена сила на битие земно,
мистерия - благословена...

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??