12.03.2015 г., 14:24 ч.

Така ги виждам 

  Поезия
480 0 2

Поетите са винаги деца,
защото силно вярват в красотата.
Танцуват нежен блус със мисълта,
която ги повдига от земята.


Те като пъзел думите редят
за да получат своята картина.
Те много често, нощите не спят,
а мислите са главната причина.


Те често не разбират битието.
Тях, често даже други не разбират.
Те чуват своя ритъм на сърцето
и много често ритъма му спират.


Надбягват се със истина и чест,
но в този меркантилен свят къде са?
Те винаги са в някакъв протест,
но с думите си нямат интереси.


Поетите, умират си деца,
а детското е нужно да се пази.
Поетите са огън и вода
вместо цветя, поставени във вази.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??