21.05.2013 г., 9:51 ч.

Така ли ще завърши любовта ни 

  Поезия » Любовна
651 0 3

Така ли ще завърши любовта ни

 

 

 

Така ли ще завърши любовта ни –

въздишка, свита в есенни листа

от вятъра на купчинка събрани,

с ухание на стъпкана мечта...

Така ли ще запомниш мойте устни –

облени в тихо падащи сълзи?

Аз няма толкоз бързо да те пусна,

макар и мрак в душата да пълзи.

Макар и мойте мисли да се блъскат

подобно детски скършени ръце,

сърцето в мене пак ще те потърси,

да слее ритъм с твоето сърце.

Макар глава от мене да отвърнеш,

да тръгнеш сам – далечен и презрян,

в съня си с трепет пак ще ме прегърнеш,

мен – твой порок и твой единствен блян.

Не ще завърши, зная, любовта ни.

(Простила съм. И мене – ти прости).

Протегнем ли горещите си длани,

подобно феникс ще се прероди...

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??