8.06.2017 г., 16:03 ч.

Такива, каквито са... 

  Поезия » Философска, Гражданска
493 0 0

 

 

Смъртни са безсмъртните,

а уродливите са с почести…

Плющят в лицето ми с отрови,

                                        като бичове,

червените реки по мен се стичат,

и смешни са ми тъжните пророчества…

 

Безпомощни са мощните,

а неуместните са смислени…

Римуват еретичните си мисли

и плахо сричат вяли стихове…

 

Изкривени са, макар и праведни,

а безметежните са споменавани.

Довършват си с безумство фразите

върху главите на безславните…

 

Неоткриваеми са, а гордо са изправени,

безжалостните се завиват с милости.

Поклонници улисани във вярата –

отскубнати, те вече са заминали,

                                  oблечени във свойта ярост…

© Пламен Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??