27.12.2020 г., 15:34 ч.  

Такъв е животът 

  Поезия » Свободен стих
501 0 0

​​​​​​Не се оплаквай, че съдбата все те кове. 

Мечтата на животът ти винаги те зове. 

Трябва желанието в теб сили да бере, 

а сега главата пак те пита на къде. 

 

Отвори широко вратата на щастието!

Забрави омразата и всевластието!

Изгони тъмнината и нещастието!

Не приемай на злобата подвластието!

 

Нека в сърцата по-малко мъка да има,

в главите чист разум и човечност да цари, 

че завистта никому не отива и всеки знае,

че животът, като земното кълбо се върти. 

 

© vonAbisZ Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък върху нея »

29 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??