15.04.2017 г., 8:42 ч.

Талисман за щастие 

  Поезия » Друга
1173 9 13

ТАЛИСМАН ЗА ЩАСТИЕ

 

От всички звездни детелини,
които моето небе красят,
една във моята градина
изрони се в сребро и цвят.

Посипа вишневите клони,
избухна в ледени искри
и скитник вятърът подгони
светулки - снежни и добри.

И те танцуваха прекрасни -
обсипани с кристален прах,
и тляха дълго под перваза,
до дървения къщен праг.

Щом съмна, в смръзналата локва
набоде тънък нежен стрък.
Едно кокиче белооко
ме бодна с тънкия си пръст.

И аз за мама го нарекох
довечера ще ù го дам,
подарък топъл от сърцето,
вълшебен детски талисман.

© Слави Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??