28.08.2008 г., 8:36 ч.

Там и тогава 

  Поезия » Любовна
620 0 3

Някого, някога, някъде

може да срещна така,

както тогава, там в стъпките

есенни на вечерта.


Нечии нежни, настойчиви

устни си спомням с тъга.

Дръзка, нахална, закръглена

грееше бяла луна.


Бяхме невинни, незнаещи,

малки смутени деца -

искащи, искрени, чакащи -

сблъсък на бряг и вълна.


Някому, някога, няколко

думи изрекох веднъж -

вярност, безвремие, минало,

скрити под пръските дъжд.


Приказна приказка призрачна -

обръч от слети тела -

някъде, с някого, някога

там и тогава била.


© Ирена Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??