14.12.2008 г., 9:42 ч.

Там край чешмата 

  Поезия » Хумористична
894 0 22
 

ТАМ КРАЙ ЧЕШМАТА

 

 

Уморена, старата женица

от чешмата пийна си водица

и на сянка после под брезата

си легна право на тревата.

 

 

Един старец белобрад,

мераклия той и е от млад,

погледна я оттук - оттам

и забрави старческия срам.

 

 

Там под сянката голяма

място има и за двама,

полегна старецът до нея,

а аз започнах да се смея.

 

 

Бабата се стресна, рипна,

в уплах си - дядото тя ритна,

мотиката забрави до чешмата

и дълго я кодошеха из мах'лата.

© Валентин Добрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??