25.05.2015 г., 17:42 ч.

Танц 

  Поезия » За деца
669 0 2

Върху грапавото листче

танц танцувало моливче.

Тъкмо наредило дума,

тича пъргавата гума.

 

В плен на чудната магия

моливчето-лудория

сбъркало е правописа...

Гумичката се стъписа...

 

Моливчето е смутено

и поглежда притеснено

зад една кристална ваза...

Гумичката строго каза:

 

- Моливче, за мен е ясно,

да танцуваш е прекрасно...

Ала в думичка еднияка

сбъркана е всяка сричка...

 

Има речници и книги...

Правилата... научи ги!

И когато всичко знаеш,

с танца всеки ще омаеш...

© Петрана Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много Ви благодаря за добрата оценка.
  • Ммм, симпатично!
    Моливчето не е спало,
    на финала е разбрало,
    че не трябва да се дреме.
    Пример трябва да си вземе
    всяко малко учениче
    и...готово, ей отличен!
Предложения
: ??:??