18.09.2022 г., 10:33 ч.

Танцуват нестинарки по жарта 

  Поезия » Любовна, Друга
710 5 6

    Танцуват нестинарки по жарта

от любовта към тебе, от душата.

И гайди сто звучат сега в нощта,

и трепка в транс гората с планината.

 

С иконите на вярата в ръце

    танцуват нестинарки по жарта

постлана първо от едно сърце,

което в огън силно запламтя.

 

И болката изгаря без следа

след всяка стъпка мигновено нежна...

    Танцуват нестинарки по жарта

с молитвите на влюбеност надеждна.

 

И гайдите не спират във синхрон...

От изворите приказна вода

потича и отмива жал, и стон.

    Танцуват нестинарки по жарта.

 

 

 

 

 

 

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??