Sep 18, 2022, 10:33 AM

Танцуват нестинарки по жарта 

  Poetry » Love, Other
705 5 6

    Танцуват нестинарки по жарта

от любовта към тебе, от душата.

И гайди сто звучат сега в нощта,

и трепка в транс гората с планината.

 

С иконите на вярата в ръце

    танцуват нестинарки по жарта

постлана първо от едно сърце,

което в огън силно запламтя.

 

И болката изгаря без следа

след всяка стъпка мигновено нежна...

    Танцуват нестинарки по жарта

с молитвите на влюбеност надеждна.

 

И гайдите не спират във синхрон...

От изворите приказна вода

потича и отмива жал, и стон.

    Танцуват нестинарки по жарта.

 

 

 

 

 

 

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??