6.02.2019 г., 15:57 ч.

Танцът на жриците (Пълнолуние) 

  Поезия » Друга
488 0 1

   Миг вдъхновение, радост, мечта...

После видение, вик, тишина...

усмивка, смирение, шепот най-тих...

будност, бдение, най-искрен стих...

   Минутка мълчание, въздух, ухание...

Мрак, тъмнина, небосвод, пълна луна и звезди...

Буря, вода, разбиващи се в скалите вълни...

   Огън, пламъци, туптящи сърца,

стъпки във пясъка,

танцуващи с огъня женски голи тела...

   Ръце в кръг прихванати,

на устните молитва една...

Самодивска песен в небето тази нощ проехтя...

   Магия, копнеж, любов, трепет, екстаз...

Стихия, водовъртеж,

земята разтвори своите недра...

Очи кехлибарени, впити пръсти в пръстта...

Тела, от земята погалени,

глътка живот от благодатта...

   И после отново видение,

миг тишина, минутка мълчание,

по глътка свещена вода...

Ръце в кръг прихванати,

посрещащи тихата нова зора...

© Свещен Огън Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??