Веднъж мъдрецът Диоген
с фенер в ръка, в светъл ден,
тръгнал преди много века
да дири сред хората Човека!
Не знам Човек намерил ли е Диоген,
но елате днес и вижте мен
как с прожектор мощен
го търся ден и нощем!
Не ще го намеря, може би –
завист и злоба сред хората пълзи..!
Тая зараза е невидима, ефирна, лека,
но превръща в животинска душата на Човека!
© Никола Яндов Всички права запазени