9.12.2013 г., 11:21 ч.

Тази пълна луна... 

  Поезия
1352 0 3

Може би е тъга,
може би е безкрайно обичане.
Може би е нега,
или страстна отдаденост... вричане!

Тази пълна луна
непонятно пленява душата ми.
Вечност, миг, светлина -
с леден дъх завладя сетивата ми.

Тя е верен пазач
на мечти, на любов, на желания.
Тя е вечен палач
на безсилие, мъка, страдания.

Тя - безбрежен всемир,
кръстопът е на звездните пътища.
Тя, в небесната шир,
е пазител на моите сънища.

Вече знам - затова
пак в стихове свои обличам я.
Тази пълна луна -
по човешки, горещо обичам я!

Евелина Панева

© Евелина Панева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тази пълна луна
    непонятно пленява душата ми.
    Вечност, миг, светлина -
    с леден дъх завладя сетивата ми. Пленително!
  • Благодаря! Радвам се, че ти харесва Поздрав и за теб
  • А ти изпълваш душата ми с тази прекрасна творба! Поздрав!
Предложения
: ??:??