22.10.2009 г., 18:29 ч.

Те мислеха, че знаят всичко 

  Поезия » Бели стихове
690 0 3

... А хората си мислеха, че знаят всичко...

 

 

В края на града...

... остаряла гара,

счупен перон,

уморени, пътниците

следват разписание,

угнетени,

коловозите мълчат,

за да не разкажат,

минала история...

... там,

вярата бе изгубена.

 

Между два града...

... асфалтиран път,

раздрънкан автобус,

изнервена стюардеса

мръщи се на всеки,

изхабени

седалките седят

и разказват

настояща история...

... там,

надеждата намира своето място.

 

В началото на града...

... осветено летище,

модерен самолет,

общителни хора

чекират багаж,

смели

пилотите излитат в света,

за да разказват

нова история...

... там,

 

 ще се роди любов...

... А хората си мислеха, че знаят всичко.

 

 

© Славка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??