30.09.2005 г., 3:51 ч.

Те знаят всичко за теб 

  Поезия
1068 0 1

Да, да!
Те посягат на всичко.
Те знаят цената на всяка свобода.
Разбира се, че знаят колко струва всяко твое щастие.
Не ставай глупав.
Те умеят да превърнат надеждатата ти в мангизи.
Те те познават страшно добре!
Те печелят от всичко.
Печелят от раждането ти,
Печелят от рождените ти дни,
Печелят от сватбата ти,
Печелят от болестите
/тези мръсници могат да те заразят с всичко/.
Печелят от старостта ти.
Печелят от смъртта ти.
Печелят от толкова много неща - печелят от свещи и от фото ленти, от цифрови апарати, от телефони и камери...
Печелят милиарди от твоите двеста скътани лева!
Печелят от празненства и помени,
Печелят от усмивки и спомени.
Защо мислиш, че не харесват самоубийците?
Кои са те?
Да, да,
те посягат на всичко скъпо за теб.
Това са крадците на сънища,
Това са гангстерите на новия свят.
Какво толкова правеше Капоне?
Пречеше им.
Нещата са прекалено еднакви.
Те знаят всичко за теб.
Да, телевизорите.

© Ясен Крумов- Хенри Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??