2.11.2014 г., 18:04 ч.

ТЕАТЪР 

  Поезия » Друга
395 0 2

ТЕАТЪР

Жинотът  е театър, ние сме актьори

в него играем драма или скеч.

Мислим си, че сме добри във всички роли,

друг ще каже това с някаква реч.

 

И идва ден, когато на сцената малка

се качват хора с младежки мечти,

ти пред техния устрем ще се чувстваш жалка,

да слезеш е време - ти разбери!

 

Те ще поемат в пиесата главни роли,

ти ще си останеш само статист.

Признания, слава, о, боже, как те боли!

Но животът върви млад, напорист.

 

Едни идват нови, а  други си отиват,

истината на всички позната.

Младите от успехите си ще се опиват.

Ти ще си тръгнеш с песен изпята.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, сигурно си права, дано да е така.
  • Едни идват нови, а други си отиват,

    истината на всички позната.

    Младите от успехите си ще се опиват.

    Ти ще си тръгнеш с песен изпята.


    Така е, но има, има друго начало!
    И ще бъдем пак млади и жадни за живот и с много мечти.
    Прегръдка!
Предложения
: ??:??