Снахата ми изпрати телеграма...
Ела! Не мога да посрещна двама
Първо, ти, свекърво скъпа, мила
За тебе много съм се затъжила.
Свекърът да пази къщата голяма
През туй време да я боядиса бяла
Той нали е болен и не може
Своето пътуване добре е да отложи.
Ти, като пристигнеш у дома
Смени си дрехите и почисти сама
Няма с дни да те безспокоя
Моята майчица ще навестя.
Тя, горката много се е уморила...
Похарчила е всичките пари от тате скрила
Няма кой да я прегърне, разбере
От главоболие проклето отърве.
Той, синът ти няма да е в къщи
Сърдит ми е и все се мръщи
Отива да работи в близък град
Голямо сме семейство, тясно, ад.
Да не забравиш да си купиш хляб
Хладилника е пълен с лед и хлад
Билет за връщане купи веднага
Бързо се завръщай без подкана.
Там сте си щастливи двама
Опасно е да прелетиш над океана
На снимките изглеждаш премаляла
Чудно ми е... защо си онемяла?
Прочетох тази бърза телеграма
По-хубаво от родна стряха няма
Спокойна съм, като на стража
Донесоха храна от патронажа!
© Мария Николова Всички права запазени
Засмя ме.