16.06.2024 г., 10:03 ч.  

Телевизор 

  Поезия » Хумористична
85 0 0

Прибирам се и пускам телевизора

да послушам новините.

Че той разширява кръгозора

и спасява ни душите.

От него разбирам къде е север,

къде е юг..

Каква е разликата между

чесън и кромид лук.

И други разлики ни обяснява;

Кое е бик,

кое теле,

и кое е крава.

Кой магазин масло и мляко 

дава.

Само едно не разбрах,

къде изчезнаха Достоевски,

Волтер, Камю, Бах...?

© Живко Делчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??