26.02.2017 г., 18:12 ч.

Теменужена любов 

  Поезия » Любовна
360 1 3

 

 

Завее ли вятъра с топлата шуба,

понася и новия, пролетен дъх,

събужда земята, цветята и чувства

и една теменужена, закъсняла любов.

 

Вятърът пее  теменужена песен,

забравил стиха за луна и звезди,

но в топлата пазва скътано носи

лъч от надежда за идните дни.

 

Додето сезоните бавно се сменят,

ще има очакване, ще има мечти,

ще има и обич, тиха спокойна,

надскочила стиха, пред тебе стои.

 

Теменужена пазва нощта ни разгръща.

И от нея наднича свенливо лице,

ръце се подават в прегръдка гореща,

а вятърът пее, за кога? За къде?

 

ЕЛЕОНОРА КРУШЕВА

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??