31.01.2008 г., 8:25 ч.

Теменужки 

  Поезия » Пейзажна
1931 0 14
На двора цъфнали са теменужки,
с тела изправени, с нежни стебла,
редица цяла, прегърнати дружки,
посрещат зима люта, зима зла.
Цветя с грейнала, блага усмивка,
притихнали до идващата пролет,
покрили се под бялата покривка
и знаят, и за милост не просят,
нали са блеснали искри във полет!

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??