3.04.2020 г., 7:50 ч.

Терзание 

  Поезия » Строги форми
735 0 0

Терзание... Безмилостно пристяга

и плът, и дух с прегръдката си яка

едната съвест в тежко изпитание,

и пита съдно, и без колебание:

" Защо от себе си далеч избяга? "

 

О, истината нищо не отлага.

Пред грешките " Признавам" не помага

и нямам оправдание...

Терзание.

 

Съдбата нови пътища предлага,

а любовта забравил ли съм в мрака?

И търся я, без нея е страдание

и в болката съзирам знак- мечтание.

Ръка живот протяга

след терзание.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??