14.05.2010 г., 21:01 ч.

Тетрадка 

  Поезия » Друга
600 0 3

 

 

Тетрадка

 

В празния шкаф ме намери тетрадка -

смачкана, драскана с осем листа.

Що е таз драма - сълзата ме смачка?

Да бъда „дърво” нали обещах.

Хей, сине, написал си спомени.

За лятото беше, когато мечтах:

„Обръщам живота си! Мотото сменям си!”

Тогава бях станала Аз...

Едва ли съм толкова борбена,

щом сълзата цеди се в клепач

или може би трудни въпроси

препъват най-новата власт.

Правописните грешки събарят ме

и вече рева си на глас...

И не на бунището... в нищото

намерих си старото аз.

 

© Ани Виделова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "И не на бунището... в нищото
    намерих си старото аз."
    !!!
  • Поздрави!
  • "Едва ли съм толкова борбена,
    щом сълзата цеди се в клепач"

    Сълзите са част от борбата.
Предложения
: ??:??