Ти беше с мен, но не и духом.
Ти мен обичаше, но не и същността ми.
Ти ми подари света, но не и себе си.
Ти ме гледаше, но не видя в душата ми.
Ти ме слушаше, но не чу сърцето ми.
Ти ме търсеше там, където никога не съм била.
Ти бродеше в мрака, а аз търсех светлина.
Ти бе материята, а аз духът, но не ме допусна, за да те спася.
Ти така и не разбра, че аз съм любовта.
© Гергана К. Всички права запазени
Смисъла е в двете посоки, а под любов се разбира и обич.