3.02.2011 г., 17:04 ч.

Ти и той 

  Поезия » Любовна
1566 1 3


 Той пали в мене жената,

ти убиваш чувствата веч.

Той е балсам, еликсир за душата,

ти отрова в рана от меч...

 

Той е новото, чисто начало,

ти си ужас, желаният край...

Той светлина е, красивото бяло,

ти с мрак замени моя рай...

 

Той е докосване нежно и страстно,

ти си допир – раняващ, студен.

Той е вълнение желано, опасно,

ти - тъмната нощ в моя ден...

 

Той е прекрасният сън развълнуван,

ти - кошмар от тъга и сълзи...

Той е картина, за мен е рисуван,

ти убиваш ме бавно с лъжи...

 

Той е вълната и пясъкът морски,

ти си споменът, дето боли.

Той е дървото и птицата горски,

ти си болката в моите очи...

 

Той е питие, дето искам да пия,

ти си пристан забравен, свиреп...

Той е истинска цветна магия,

ти - вълшебство с отминал ефект...

© Мирена Филипова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??