17.11.2008 г., 15:26 ч.

Ти идваш в мойта мисъл... 

  Поезия » Друга
967 0 8
 

Ти   идваш  в мойта  мисъл...

 

 

На кон крилат луната 

щом пристигне с чаткащи копита

и вън огрее бледата и светлина,

и  пак напълня чашата, добрата

с два пръста обично вино,

ти идваш в мойта мисъл, свята

и призоваваш в моето сърце

любов да свие своето гнездо.

Макар и недостижима със ръце,

твоят лик с лицето на луната

ме гледа нежно от високо

и всяка глътка своя пия

от твойте устни сочни

като младо божоле, но с онзи

вкус нагарчащо тръпчив на вино

силно, с дълъг послевкус

на сплетени във страст тела

след танца див на любовта,

бушувал в техните сърца.

На сутринта оставям чашата,

но с глътка недопито вино

и чакам новата луна, да дойдеш

със идването на нощта.

Омайна, като вино, почти реална

ти идваш, но в  чашата

оставям глътка недопита пак.

 

ЕТ МАЧИБО  -  2008 г

© ЕТ МАЧИБО ЕДИНАКА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??