29.06.2014 г., 23:04 ч.

Ти имаш път 

  Поезия » Друга
633 0 7

ТИ ИМАШ ПЪТ


       На Ст. Керемидчиева

 

Ти имаш път, на хората обречен,

на вярата, че раят някой ден

в душите ни ще бъде сътворен,

че правдата ще има своя храм

и птиците ще пеят химни там,

а дните ни ще бъдат изгрев вечен!

 

Ти имаш път, на бурите обречен,

на битките с виелиците зли,

на срещите с отровните стрели -

да няма вече глад и нищета,

сърцата да изпълва доброта,

на злото коренът да е отсечен!

 

Ти имаш път, на красота обречен,

на живото прераждащо изкуство,

на силното, на огненото чувство,

на песента, в небето що полита,

на мъдростта, в словата ясни скрита,

на смисъла в живота бързотечен!

 

Ти имаш път, на любовта обречен,

на истинската, святата любов,

която в този гневен свят суров

е дивното божествено начало

и дава на сърцето закопняло

най-верния закон - красив, човечен!

 

Ти имаш път, на бъдното обречен:

и труден, и горчив, но прав и ясен.

Един живот осмислен и прекрасен!

И нека той с мечти те награждава,

с любов крилата ти да направлява

към изгрева в простора син и вечен!

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??