9.02.2021 г., 14:11 ч.

Ти искаш да вярваш 

  Поезия » Философска
241 1 1

 

Ти искаш да вярваш, че Бог е велик,

очакваш Спасител и просиш за милост,

но в теб не изгрява надежда – светлик,

очите ти виждат житейската гнилост!

 

А тя е безкрайна. Зловонната смрад

залива душите и вярата трови.

На злото издига вековен палат,

мечтите пристяга в железни окови.

 

Когато децата умират от глад,

бащите когато се връщат безхлебни,

започваш да мислиш за дявол рогат,

а не за молитви и песни хвалебни.

 

Дали богохулни са тези слова?

За Бога доброто е свята повеля!

И твои са всички човешки права,

когато се бориш за хляб и постеля!

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??