26.06.2023 г., 19:41 ч.

Ти ли мен обичаш, аз ли теб? 

  Поезия » Любовна
194 4 12

Мед полепва по златисто пладне
сипе ноти ясен птичи глас,
паяжинка тънка в миг ще падне,
ще ни свърже нежно. Ти и аз.

И вали прашец от пеперуди,
въздухът ухае на салеп.
Още миг – щурче ще се събуди.
Ти ли мен обичаш, аз ли теб?

Вятър се върти, като орисан,
пие сребърни зрънца от дъжд
С клонче на стъклото ни написа:
Влюбиха се някак изведнъж.

Сенките по ъглите се крият,
розите поклащат дъхав цвят...
Открадни ми лятната магия,
в свят води ме слънчев и благат.


 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??