28.04.2023 г., 18:47 ч.

Ти ли си 

  Поезия » Любовна, Оди и поеми
389 0 0
ТИ ЛИ СИ

 

Ти ли беше, дето ме събуди

тази заран рано със дъха си?

Ти ли нежно с песен ме учуди

и ми вдъхна обич със гласа си?

 

Ти ли в мене вечно се оглеждаш

и ме караш да се чувствам жива?

Ти ли с мир в душата ми поглеждаш,

с тебе ли, море, съм най-щастлива?

 

Ти ли си онази глътка вечност,

дето идва и не си отива?

Ти ли си урокът по човечност?

Ти ли ме превръщаш в самодива?

 

Ти ли ме приспиваш всяка вечер,

тебе ли във нощите сънувам,

с твоя дъх живота ли посрещам

и за теб ли вечно аз бленувам?

 

                            25.04.2023 г.

© Елизабет Арабаджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??