15.05.2020 г., 12:49 ч.

Ти можеш повече... 

  Поезия » Строги форми
1024 1 2

Ти можеш повече, нали! Не си

безмълвна част от фона на фасада,

в която лицемерие пълзи

и триумфира подло маскарада.

 

Махни се в миг от фалша! Потърси

в душите искрени една награда!

Доброто от любов ще възкреси

красотата твоя със наслада.

 

Издигни се над света лъжлив!

Покажи се с вярата пресвята!

Прогонѝ от тук езика див,

че ти си дъщеря на свободата!

 

Истината ти освободи,

пазителка от злото ни бъди!

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??