Ти намери любовта - запази я.
Тя е в теб и ти дава спокойствие.
С целувка по очите ти казвам сбогом.
Заспи спокойно в градината на времето.
Не можем да разберем любовта, ако е само в мечтите.
Тя е преходна и отлита, както цвете прецъфтява!
Не насилвай любовта - или тя ще те излъже!
Освободиш ли я – ще избяга!
Измениш ли ù – подтикне към лъжа!
И ще опита отново и отново
да ти разкрие истината!
Не вярвай, че можеш да я задържиш.
Тя е като вятъра,
също тъй непостоянна.
Обикнеш ли я – осъзнаваш, че е винаги с теб.
Времето ти показва, че всичко друго е лъжа.
Когато е силна – те прави егоист.
Готов си да затвориш любимия в клетка.
Но тогава си спомни!
Не насилвай любовта - или тя ще те излъже!
Освободиш ли я – ще избяга!
Измениш ли ù – ще ти отвърне с лъжа!
И ще опита отново и отново
да разкрие истината!
© Биляна Всички права запазени